שיקום מבנה לאחר הצפה

תוכן עניינים

זה לא סוד שבישראל מזג האוויר במרבית ימות השנה הוא חם. אולם, מספר ימים בשנה מגיע החורף האמיתי, הכולל ממטרים עזים של גשם ושאר משקעים.

אלה עלולים לגרום להצפה בבית שאינו מוכן היטב לתקופה הקרה. מעבר לכך, השארה של ברז פתוח טרם יציאה, למשל, יכולה אף היא לגרום לכם לשוב לביתכם- ולגלות שהרצפה מכוסה בשכבה עזה של מים.

הצפות ונזקי מים אחרים הם הסיוט הגדול של כל בעל בית. הנזקים הנגרמים בכל מקרה כזה עלולים להגיע לעשרות אלפי שקלים. מעבר לכך, נדרשים חודשים רבים כדי להחזיר את המצב לקדמותו, עובדה קריטית מאד כאשר המדובר בבית מגורים או במשרד.

אז כיצד ניתן לשקם מבנה לאחר הצפה? כמובן שהאינסטינקט הראשוני הוא לקחת מגב ולהעלים את המים. הבעיה היא שנזקי המים אינם מסתכמים בכך, אלה כוללים גם פגיעות שאינן נראות לעין, או כאלה שיתגברו עם הזמן. לכן, יש להשקיע את מירב המאמצים והכספים בהשבת המצב לקדמותו.

נזקי המים

מים בכמות גדולה אשר חודרים לתחומי המבנה עלולים לגרום ללא מעט נזקים. ביניהם, ניתן למנות נזקי פיח, פגיעה בצבע בקירות (דוגמת גלישת צבעים), היווצרות בקטריות וריח רע, הרס השטיחים, הופעת עובש על פני הקירות, הארונות או שאר הרהיטים, קריסת מכשירי חשמל, פגיעה בווילונות או בבגדים – והרשימה עוד ארוכה.

חשוב לזכור כי המבנים השונים משמשים קודם כל את האדם, כך שהנזק יכול בהחלט לפגוע גם בנפשות הנמצאות באותו מתחם. הימצאות חיידקים בבית מהווה קרקע פורייה להיווצרות מחלות שונות (בדרכי הנשימה, למשל), וכן לפתח אלרגיות כרוניות בעתיד הנראה לעין. לכן, שיקומו הראוי של הבית הוא גם דאגה לבריאות האנשים.

הצפה מחייבת תגובה מהירה

דבר אחד ברור לגבי מים: כשהם מצטברים ברחבי המתחם, נזקיהם רק מתגברים עם הזמן, לעיתים עד לרמה שאינה ניתנת לתיקון עוד. הניקוי האנטי קטריאילי, לדוגמא, כשהוא נערך באופן מיידי, עשוי למנוע את הריסתם של מרקמי רהיטים או חפצים בבית. הרס זה הופך לבלתי נמנע לאחר תקופה מסוימת.

יש לזכור כי חלק מנזקי המים הם דווקא ארוכי טווח. העובש, למשל, עובר תהליך של דגירה, שרק בסיומו מתגלה על פני השטח. תהליך זה עשוי להיערך מספר רב של חודשים, ולכן אינו מתגלה בבדיקות הראשוניות של היקפי הנזק.

מה עושים במקרה של הצפה?

חזרתם הביתה וגיליתם שהרצפה הפכה לאגם? דבר ראשון, הירגעו. זה לא סוף העולם. הדבר הראשון שרצוי שתעשו הוא לפנות (באופן פרטי או דרך הביטוח שלכם, במידה וזה קיים) לחברת שיקום/ניקיון, אשר תאמוד את מימדי הנזק. לפי הבדיקות הללו ייקבע תהליך שאיבת הצפות ושיקום, תוך מתן דגש על מהירות, כמובן.

לאחר תיקון הנזק הראשוני, בפרק זמן אשר ייקבע על ידיכם ונציגי החברה האמורה, יש לערוך בדיקה נוספת, אשר תפקידה הוא לראות אם הנזק אכן שוקם במלואו. פה כבר ניתן לגלות את הנזקים אשר נסתרו מהעין לראשונה, כמו העובש שהזכרנו קודם לכן.

עלויות תהליך השיקום

יש לזכור כי שיקומו של מבנה לאחר הצפה או נזק מים מסוג אחר אינו תהליך פשוט, והוא אורך פרק זמן ממושך. העלות הכוללת של התהליך עלולה להגיע לעשרות אלפי שקלים, ואף מעבר לכך. פה בדיוק נכנס הביטוח שלכם לתמונה.

במקרה של נזק מים למבנה מבוטח, מרבית חברות הביטוח מעניקות פיצוי נכבד, שעשוי גם לכסות את העלות הכוללת של השיפוצים. דבר נוסף שיש לוודא הוא שחברת הניקיון האמורה אכן פועלת בתיאום עם חברות הביטוח או השמאים השונים, מאחר ועובדה זו מקלה מאד על הסחבת הבירוקרטית הנוגעת להחזרת המבנה לקדמותו.

התקשרו עכשיו!